Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Can Santacilia

OHLAB tarafından tasarlanan Can Santalica 3.300 m² büyüklüğünde 15 apartman ve ortak alanlardan oluşuyor.

1576’ya kadar uzanan şehir kayıtlarına göre şehrin tarihi 12. ya da 13. yüzyıla uzansa da Can Santacilia ana bina olarak kayıtlara geçmiş. OHLAB’ın projesinden önce mevcut bina 17. yüzyılda inşa edilmiş ve 18. yüzyılda yenilenmiş. Ayrıca, 20. yüzyılda orijinal halinden değiştirilerek birkaç konuta bölünecek şekilde düzenlenmiş. Binanın ana avlusu iyi korunamamış olsa da, Tagamanent Meydanı’na bakan, 18. yüzyıl dekoruyla ana cephe ve yapı strüktürü restore edilmeyi hak ediyordu. Bu nedenlerden ötürü, 400 yılı yakın tarihine rağmen firma projeye başladığında yapı büyük ölçüde bozulmuş ve değiştirilmiş.

Projenin tarihsel sorumluluğu, ana mimari unsur ve alanları keşfetmek, kurtarmak ve geliştirmek için zaman içerisinde yapılan farklı müdahalelerin saptanması olmuş. Firma, yapının kesin olarak bilinmeyen tarihinde yapılmış değişiklikleri ortadan kaldırmaktan kaçındı. Bunun yerine bu müdahaleleri keşfetmeyi ve tanımayı amaçlamış.

Mimarlık ofisi, müdahalesini verimli kılmak ve binayı şehrin günlük faaliyetlerine entegre etmek için binadaki mekanları yenileyerek 21. yüzyılda kullanıma hazırlamış. Bina bir yandan, çağdaş yaşam için gerçekli tüm hizmet ve olanaklara sahip modern, konforlu bir konut sunarken diğer yandan ise karmaşık bölümlere ayrılmış yapıyla karşı karşıya kalan firma 17. yüzyıldan kalma değiştirilmesi zor bir cephe ve hacimle yüzleşmiş.

Bu Ayın Bülteninden

MARWA 2
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Marwa al Sabouni

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu ِِArabic Gate for Architectural News’in kurucu ortağı Marwa al Sabouni oldu.

İncele Angle Right
89252 Preview Low 6543 3 89252 Sc V2com
Proje

Groningen Mercado

41 apartman dairesinden oluşan Mercado, Groningen'in şehir merkezine yeni bir soluk getiriyor.

İncele Angle Right
77977 Preview Low 3045 3 77977 Sc V2com
Proje

EOS

Varna’da STARH tarafından tasarlanan konut projesi.

İncele Angle Right
11 Nest Namo I29 LR
Proje

Buitenverblijf Nest

i29 ve Namo Architecture, Arnhem'deki ormanlık alana uyum sağlaması amaçlanan bu tatil evini tasarlarken kuş evlerini ve yuvalarını referans almış.

İncele Angle Right